top of page
Sök
Skribentens bildSara Lindvall Fors

Framtiden som superkraft!

Uppdaterat: för 4 dagar sedan

Temat på årets företagardag i Finland (Yrittäjät 5.9.2024) var ”Mod att drömma. Mod att testa. Mod att lyckas.”

 

2010 grundade jag FORMBYRÅN utan att egentligen alls tänkt att jag skulle bli företagare. Det var mera än möjlighet som dök upp och som jag tog. Under två års tid var jag företagare på heltid. En del kanske tycker att jag var modig. Jag själv skulle mera kalla den här tiden för skräckblandad förtjusning där jag själv tyckte att jag mest fumla i mörkret på jakt efter lampknappen. Jag saknade nog en större vision och dröm om vad jag ville att mitt företag skulle bli.

 

Idag är jag inte längre företagare på heltid men mitt företag är viktigare än någonsin. Numera är FORMBYRÅN min kreativa oas. I första hand är det en inredningsbyrå där jag gärna jobbar tillsammans med min bror (K Lindvall ab) och planerar köksdrömmar som han sedan förverkligar. Jag tycker också om att planera färger och material till hus med historia, där också eftertanke, byggnadsvård och hantverk får ta plats. Utöver de här uppdragen så är tavlan Släktresan viktig för mig. Den får mig att känna att jag gör en pytteliten kulturgärning genom att dokumentera generationerna bakåt i olika familjer. Jag vill hoppas och tro att de kommer vara glada för den i framtiden.


Men på tal om FRAMTID, så finns det något där som ligger och puttrar under ytan. Jag har redan flera år känt att det är dags att öppna upp ett nytt kapitel för FORMBYRÅN och börja bygga på något nytt. Första steget är väl att våga säga sina drömmar högt?

Men på tal om FRAMTID, så finns det något där som ligger och puttrar under ytan. Jag har redan flera år känt att det är dags att öppna upp ett nytt kapitel för FORMBYRÅN och börja bygga på något nytt. Första steget är väl att våga säga sina drömmar högt?


Jag har alltid haft ett stort intresse för trendspaning och omvärldsanalyser. Jag fascineras av hur trender utvecklas och hur vi påverkas/-ar dem med vårt beteende. Under mina mastersstudier i Cikulär Design fördjupande jag mina kunskaper i ämnet och då med fokus på framtidstänkande och visioner. Hur framtiden faktiskt kan hjälpa oss i nutid genom att vi vet VAD vi vill åstadkomma före vi skapar HUR. Jag känner att det finns ett behov att våga tänka större och efter att ha jobbat med designtänkande i snart 20(!) år tror jag det här är en del av svaret på vad och hur jag kunde använda min kunskap på ett nytt sätt. Så med hopp om mod att våga testa och förhoppningsvis lyckas ska FORMBYRÅN göra framtidstänkande till sin superkraft!

2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page